Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendkívüli közgyűlés 2018

2018. február 23., péntek 10:42

 

Rendkívüli Közgyűlés Meghívó


Tisztelt Tagtársak!

Az ISACA Magyarországi Egyesület (székhely: 2040 Budaörs, Ébner György köz 4.) megtartotta tisztújító közgyűlését 2018. február 14-én 17:30-kor megtartotta az MNB 1013 Budapest, Krisztina krt. 39 alatti épületben. Mivel a megválasztott elnökség létszáma nem éri el a 18. § (2) bekezdésében leírt minimumot, így az alapszabály szerint 30 napon belül rendkívüli közgyűlés kell tartani.

Az Egyesület 2018. március 14-én 10.00-kor tartja rendkívüli közgyűlését az MNB 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. alatti épületében (korábban PSZÁF), amelyre tisztelettel meghívunk.
Amennyiben a meghirdetett időpontra nem jelenik meg a szavazásra jogosultak min. 50,1%-os részaránya, úgy a közgyűlés határozatképtelen lesz. Erre az esetre a meghirdetett közgyűlés megismételt közgyűlési időpontját 2018. március 21-én 18.30-kor tartja az MNB 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. alatti épületében.

 

Napirend:
1. Közgyűlési tisztségviselők (levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítők) megválasztása
2. Tisztújítás: Elnökségi tagok megválasztása

 


Lehetséges pályázható pozíciók:
Program munkacsoport - Éves konferencia, szemináriumok, workshopok koordinátora:
Megtervezi a munkacsoport éves tevékenységét, és annak költségvetését, együttműködik a Kommunikáció és marketing munkacsoport vezetőjével az egyes programok és események promotálásával kapcsolatban. Még ide tartozó feladatok:
- koordinálja az éves ISACA konferencia szervezését.
- szemináriumok, workshopok szervezésének koordinációja
- társadalmi események szervezése, kapcsolódó szponzoráció menedzselése.

Tagság munkacsoport – Önkéntesek koordinátora:
Kapcsolattartás az önkéntesekkel, önkéntes munkák megszervezése.

Szakmai fejlődés munkacsoport - Kormányzati és törvényhozási képviseletek koordinátora:
Bemutatja és képviseli az egyesületet a releváns kormányzati és törvényhozási képviseletek felé, tartja a kapcsolatot azok képviselőivel. Felkutatja az együttműködési lehetőségeket és koordinálja azok megvalósítását.

Szakmai fejlődés munkacsoport – Egyetemi kapcsolattartó koordinátor:
Az egyetemi és főiskolai kapcsolatok erősítésére vonatkozó tervet készít és menedzseli azt (diák és tanár célközönségnek egyaránt). Rendszeresen konzultál az Academic Advocate szerepet betöltő tagokkal, látogatja az egyetemeket, és tájékoztatja az ISACA tevékenységéről, támogatja és nyomon követi az ISACA által támogatott területeken folytatott oktatási tevékenységeket. Prezentációt készít az ISACA által az egyetemeknek és egyetemistáknak nyújtott lehetőségekről és támogatásról, támogatja a diák tagok számának növelését.


A pályázatnak minden esetben tartalmaznia kell a következőket:
- rövid bemutatkozás (max. 500 karakter)
- mely pozícióra/pozíciókra pályázol (pozíció megnevezése)
- miért vagy alkalmas a pozíció/pozíciók betöltésére (max. 500 karakter)
- nevezz meg 2-2 új eredményt, amelyet megválasztásod esetén az adott pozíció keretein belül hozzátennél az eddigiekhez (max. 500 karakter)

A szakmai pályázatot küldd az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, amelyeket a beérkezés szerint honlapunkon publikálunk.

A pályázatok leadásának határideje 2018. március 13.

 

Minden tag megjelenésére számítunk!

Üdvözlettel:
Biró Gergely
elnök

CPE pontokról

2018. február 22., csütörtök 16:04

Hogyan számoljuk el, mit kell nekünk tennünk?

CPE pontokVáltozások a CPE pontok kezelésének eljárásában. (CISA, CISM, CGEIT, CRISC)

2013. január 1. hatállyal megváltoztak a CISA, CISM, CGEIT, CRISC minősítésekhez kapcsolódó CPE pontok kezelésének szabályai. A CPE pontok bevallását és nyilvántartását segíti a www.isaca.org weblapon működő program is. A CPE pontok akár egyedi alkalmanként is bevallhatók. Az eddigi teljesítmény áttekinthető, valamint látható, hogy mit kell még teljesíteni.

A CPE pontokat az egyes minősítésekhez kapcsolódóan külön kell meghatározni figyelembe véve az adott minősítés szakmai tartalmát (Certification Job Practice Area).


Mint az már (remélhetőleg) MINDEN ÉRINTETT számára ismert,

 • A CPE önbevallós.
 • Egyesületünk (Isaca.Hu) a saját rendezésű eseményeken a CPE kártyarendszer segítségével a rendezvény után közvetlenül elektronikus levélben, hivatalos CPE igazolást ad ki a résztvevő tag számára.  A CPE kártyarendszerhez az Egyesület minden tag számára hozzáférést biztosít, ahol a tag a számára nyilvántartott CPE pontokat ellenőrizheti, megtekintheti, az igazolást ismét bármikor letöltheti. Az Egyesület a CPE kártyarendszerben nyilvántartott pontokat az isaca.org portálra is feltölti, valamint egy esetleges CPE audit esetén az általa kiadott pontokat igazolja.
 • Az Egyesület által támogatott rendezvényeken az Egyesület saját standdal és képviselettel is megjelenhet, valamint biztosíthatja a CPE igazolások helyszíni kiadását a CPE kártyarendszer segítségével.
 • Az Egyesület által helyszíni CPE igazolással nem támogatott rendezvények esetében nekünk kell magunkkal vinni az isaca.org oldalról is elérhető Verification Attendance Form kinyomtatott változatát és gondoskodni annak kitöltéséről és aláírásáról, jelenlétünk tanúsításáról a rendezvény szervezőjével vagy annak előadójával. 

Hogyan kell az igazolt jelenléti időből kiszámítani a CPE pontokat?

Egy CPE pont kapható minden ötven (50) perc aktív részvételért figyelembe (nem véve az ebéd- és kávészüneteket) az ISACA vagy nem-Isaca szakmai továbbképző oktatási tevékenységen vagy meetingen.

A CPE pontokat negyedórás egységekben lehet megszerezni, illetve jelenteni (az időt a legközelebbi negyedórára kell kerekíteni).
Például az a CISA, aki egy nyolc órás (480 perces) szakmai rendezvényen vesz részt, amely alatt összesen 90 perc szünet volt az 7.75 CPE pontra lesz jogosult.


Számítási minta

  Összes óra Összes perc

Szakmai program

9:00 - 17:00

 

8

 

480

2x15 perces szünet -0,5 -30
1 órás ebédszünet -1 -60
Aktív szakmai részvétel 6,5 390

 

CPE pontok kiszámítása:

   

390 perc / 50 perc = 7,8

Kerekítve a legközelebbi negyedórás értékhez: 7,75 CPE pont

 

CPE pontok elszámolása az isaca.org felé

2018. február 22., csütörtök 15:40

Az ISACA Budapest Chapter CPE pontok regisztrálását biztosítja a tagok számára az egyesületi és a szerződött partneri eseményeken való részvételért a cpe.isaca.hu oldalon. A cpe.isaca.hu felületen regisztrált pontok rendszeresen, de az év végi tagsági megújítási határidő előtt minden esetben feltöltésre kerülnek az isaca.org oldalra, amelyek a My ISACA – Edit CPE menüpont alatt elérhetőek. A CPE rendszerből importált események és a jóváírt pontok az Unapplied CPE hours bekezdés alatt jelennek meg.

 

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület meghívja Önt, a 2018 március 7-én tartandó, "Információvédelem menedzselése LXXX. Szakmai Fórum" rendezvényére.

A Rendezvényünk ÚJ Helyszíne a Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

 

Internal Audit 2020 – and beyond

2018. február 16., péntek 14:05

A BEMSZ az ISACA-val közösen nemzetközi konferenciát szervez április 12-13-án Budapesten a Magyar Telekom Székházában.

A konferencia témája az audit tevékenység jövője. 

IDC Security Roadshow 2018

2018. február 16., péntek 14:00

Az elmúlt 20 év során a biztonság olyan témává fejlődött, amelyet manapság minden szempontból elemeznek, újra értelmeznek, megvitatnak és megvizsgálnak. Minden érdekelt csoportnak — legyenek azok biztonsági vezetők, gyakorlati szakértők, szoftver és megoldásszállítók — megvan a maga értékteremtő javaslata, amelyet határozottan képvisel.

Gyermekeink, a mai 16 év alattiak egy olyan gyorsan mozgó, változó élet részesei, amit mi szülők nem mindig értünk, de cserébe azt sem tudjuk milyen következményei lehetnek. Azt a nagy közösségi oldalak alapítói is elismerik, hogy az internetes közösségi élet jó, de olyan módon befolyásolhatja a valós életet, aminek a hatását és következményeit még csak találgatni tudjuk: lájk impulzusok, arctalan barátok, “IBF” és Vlog, cyberbulling.

BSidesBUD 2018 – nemzetközi kiberbiztonsági konferencia másodszor Budapesten!

Második alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferencia 2018. március 1-én a budapesti Lurdy Rendezvényközpontban, ahová 15 előadó érkezik 7 különböző országból izgalmas témákkal. Jegyek már kaphatók az eseményre.

Data protection expert

2018. február 15., csütörtök 16:22

 

Danubius Hotels Group is looking for

Data protection expert

RESPONSIBILITIES:

 • Managing the ongoing GDPR compliance project for the company
 • Monitoring compliance with data protection laws and policies of the Group: collection of information to identify processing activities, analysis and review of compliance of processing activities
 • Overseeing the maintenance of records required to demonstrate data protection compliance
 • Manage data protection impact assessments
 • Managing a program of awareness-raising and training to deliver compliance and to foster a data privacy culture within the Group
 • Cooperate with the Hungarian supervisory authority

POSSIBLE DEVELOPMENT OPPORTUNITIES:

 • Definition and the implementation of the Information/Cyber Security Strategy, development and publishing of up-to-date security policies, standards and guidelines
 • Responsible for Setting and implementing consistent standards for IT security operations and support (i.e. intrusion detection systems, cyber security, firewalls, vulnerability assessment systems, penetration testing, secure email system, access control & identity management systems, network security, etc.)
 • Managing security risks
 • Advise management on necessary improvements (what) and advise teams on control implementations (how)
 • Develop training program for awareness within the organization
 • Coordinate and serve as primary point of contact for significant Information Security incidents

Requirements:

 • ·         Understanding of global privacy law (GDPR) in relation to all business functions (sales, marketing, HR etc.)
 • ·         Ability to make good judgements regarding data privacy risks and to prioritize resources and activity around managing those risks
 • ·         Good analytical, problem solving and change management skills
 • ·         Communication capabilities, both verbal and written
 • ·         University or College degree
 • Hungarian and English speaking

ADVANTAGE:

 • Knowledge of practices and methods of IT strategy, enterprise architecture, security architecture, security, ISO 27002
 • IT Risk management experience
 • CISSP or CISM or CRISC certification is an advantage.
 • Knowledge of data protection practise of NAIH

If you are interested in this position, please apply here and attach your CV and cover letter
(in English and Hungarian too) with your salary expectation!

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tisztújító közgyűlés eredménye

2018. február 15., csütörtök 10:42

Tisztelt Tagtársaink!

2018. február 14-én megrendezésre került az ISACA Magyarországi Egyesületének tisztújító közgyűlése. A tisztújítás keretében az ISACA budapesti tagozata a következő pozíciókra választott tisztségviselőket:
 
Elnök
Biró Gergely

Elnökségi tagok
Fésűs Zoltán
Gélák Róbert
Horváth Pál
Mészáros Norbert
Rónaszéki Péter
Viczián Pál

Felügyelő Bizottsági tagok
Ragó István
Szabó Zsolt Mihály
Szabolcs András

Etikai Bizottsági tagok
Kirner Attila
Krasznay Csaba
Tarján Gábor

1. oldal / 3