Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Másoddiplomát adó 1,5 éves 'Információbiztonsági menedzser' nevű szakirányú továbbképzés

2018. augusztus 09., csütörtök 15:45

A Metropolitan Egyetemen idén szeptembertől indul egy új posztgraduális, azaz másoddiplomát adó 1,5 éves 'Információbiztonsági menedzser' nevű szakirányú továbbképzés. A képzés célja, hogy a vállalatok, szervezetek komplex információbiztonsági feladatainak megoldására, szervezésére és irányítására, felügyeletére, rendszerszemléletű kezelésére készítsen fel.

 A tanulmányok során a hallgatók megismerkednek az információbiztonság legfontosabb jogszabályi elvárásaival, hazai és nemzetközi szabványkövetelményeivel, az információbiztonság menedzselésének vállalati bevezetési és szabályozási módjaival, az információbiztonság informatikai és nem-informatikai szakmai területeinek alap-összefüggéseivel, követelményeivel és alapvető módszereivel, stb. A képzés nagy hangsúlyt fektet az elméleti ismeretek átadásán túl - többek közt - a gyakorlati feladatmegoldásokra, a valós életben jellemző problémás szituációk felismerésére és megoldási módjaira, az alapvető hálózatbiztonsági és IT rendszer-üzemeltetés biztonsági ismeretei alapjainak gyakorlatban történő megértésére és elsajátítására is.

Az itt végzetteknek széles körű elhelyezkedési lehetőségei vannak az általános információbiztonság, az informatikai biztonság, a személyes adatok kezelése és védelme, illetve az adat- és információvédelem kiépítése, irányítás, tanácsadása és üzemeltetése, felülvizsgálata és auditálása területein, ahol manapság általános szakemberhiány a jellemző.

A képzéshez és jelentkezéshez szükséges információk elérhetők itt:
https://www.metropolitan.hu/kurzus/informaciobiztonsagi-menedzser-sztk

A képzés szakvezetője Dr. Horváth Zsolt

 

Megjelent: 402 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned